We begeleiden kinderen en jongeren bij hun ontwikkelingsproces, om zodoende uit te groeien tot voelende, zelfstandig denkende en handelende volwassenen. Wij willen in onze school het vertrouwen in het natuurlijke proces van ontwikkeling met al haar facetten doorleven met de kinderen en jongeren en hen daar binnen uitdagen. Dat doen we niet alleen. We werken samen met vakdocenten, leerkrachten en vrijwilligers, zodat alle benodigde begeleiding aanwezig is. 

 

Wat doen we?

Wij, John en Jeska, zijn de oprichters van Grond, school voor leven. Een aantal jaar geleden hebben we ons leven omgegooid. We voelden dat het niet meer klopte en wilden een goed leven neerzetten. Een leven dat niet gaat om mooier en meer, maar om echt en oprecht. Een leven neerzetten vanuit  alles wat je in je hebt, vanuit heelheid en verbinding met Moeder Aarde. Dus niet alleen vanuit het hoofd leven, maar veel meer vanuit gevoel en met heel ons lijf. GROND school voor leven komt voort uit onze diepe overtuiging dat elk mens deze heelheid en verbinding nodig heeft om z'n eigen unieke bijdrage te leveren aan onze wereld. 

 

Veel dank gaat uit naar onze leraren Wim-Jan Bouman en zijn vrouw Monique Bouman - van der Velde. Hun ondersteuning maakt dat Grond - school voor leven vruchtbare grond is. Ze leerden en leren ons nog steeds met veel geduld om gezonde cirkels te creëren in ons leven en dat te doen wat de bedoeling is vanuit vertrouwen op Moeder Aarde en Spirit. Een voortgaand leerproces en een ondersteuning die van levensbelang is voor Grond. Naast deze ondersteuning is Monique ook degene die onze social media kanalen fris en inspirerend houdt, zodat we steeds meer mensen kunnen meenemen in wat we doen. 

 

Ons team groeit inmiddels met bevlogen mensen die onze leerlingen begeleiden binnen hun vakgebied en die Grond vruchtbaar maken. Geraldine Bruggert, Kayleigh Beard, Chantal Nacken, Laurens, Ronald de Jong, Gerben Dijkstra en Lotte Bolink zijn begeleiders die je (twee)wekelijks bij ons ziet. Daarnaast zijn er ouders die af en toe een workshop geven, die maandelijks komen schoonmaken en andere hand en spandiensten verrichten.

 

 

 

 

 

John Middel 

Begeleider en verantwoordelijk voor

de faciltaire en financiële zaken op onze school.

 

Achtergrond: 

energie- techneut 

duurzame energie met een holistische mensvisie

Jeska Aasman

Begeleider en verantwoordelijk voor de pedagogische en onderwijs inhoudelijke kant van onze school.

 

Achtergrond: onderwijspedagoog, leerkracht en coach

Foto: Wim-Jan Bouman